Veşti bune pentru români! Se dau vouchere lunare de 150 de euro! Cine poate beneficia de ele

in ExtraNews de

Veşti importante pentru numeroşi români, după ce un proiect depus recent în Parlament prevede oferirea de vouchere lunare de 150 de euro pentru aceşti români. Oricine se poate înscrie, află din rândurile de mai jos care sunt condiţiile.

Un nou proiect de lege vizează acordarea unor vouchere în valoare de 150 de euro lunar pentru persoanele care îngrijesc copii cu vârste de până la 3 ani. Este vorba de sume de bani de care părinții sau îngrijitorii au nevoie pentru serviciile de asistență despre care inițiatorii spun să nu mai sunt acoperite după vârsta de doi ani, atunci când mama trebuie să se întoarcă la muncă și copilul încă nu poate fi înscris la grădiniță iar în ceea ce privește creșa, aici sunt mult prea puține locuri.

Inițiativa prevede ca voucherele să fie acordate lunar, la cerere și vor fi emise de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice.

Voucherele pot fi folosite pentru:

Creşe şi grădiniţe;
Centre de petrecere a timpului liber care au spaţii destinate copiilor sub 3 ani;
Bone care îşi desfăşoară activitatea conform Legii nr. 167/2014 privind exercitarea meseriei de bonă;
Alte spaţii publice sau private care includ servicii de asistenţă şi îngrijire a copilului, autorizate să funcţioneze în acest sens.