Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Va fugi din România, ca Sebastian Ghiță? Elena Udrea: „Eu nu accept să merg la pușcărie”

in Politic de

Elena Udrea a fost condamnată ieri, în prima instanță la 6 ani de închisoare cu executare. Aseară, după ce a intervenit telefonic la Antena 3, a mers la Romania TV, postul lui Sebastian Ghiță unde a declarat că nu acceptă să meargă la închisoare. Va fugi și ea din România ca Sebastian Ghiță?

“Bătălia este pe viață și pe moarte”, a mai afirmat Udrea, reclamând faptul că inculpații din dosar care au dat declarații împotriva ei “nu au luat cu închisoare sau au primit pedepse derizorii”. Ceea ce uită Elena Udrea este că parlamentarii au votat legea prin care cei care denunță primesc pedepse reduse tocmai pentru a prinde infractorii mari.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea a stat în arest preventiv în perioada 25 februarie – 7 mai 2015, după care a fost plasată în arest la domiciliu până la data de 16 iunie 2015.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu – fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă – administratorul unei firme.

Tudor Breazu şi Rudel Obreja sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani; Gheorghe Nastasia – luare de mită, Ştefan Lungu – complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu – luare de mită, Dragoş Marius Botoroagă – de dare de mită, Ion Ariton – participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Ultimile din

Mergi la SUS