Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Utilizarea steagurilor publicitare direcționale ca instrument de branding și promovare | by PublicitateOOH.ro

in Diverse de

Steagurile publicitare direcționale reprezintă o tactică relativ nouă, dar în plină expansiune, de promovare a brandurilor și afacerilor în advertisingul outdoor. Spre deosebire de panourile clasice, steagurile oferă posibilitatea direcționării explicite a publicului către o anumită locație, prin mesaje personalizate și elemente grafice direcționale.

Acest studiu de caz examinează modalitățile prin care utilizarea steagurilor publicitare direcționale poate spori vizibilitatea, implicarea consumatorilor și, în cele din urmă, vânzările pentru un brand sau afacere. Studiul este bazat pe experiența companiei Publicitateooh.ro lider național în serviciile de publicitate pe steagurile directionale.

Competiția acerbă dintre branduri face dificilă creșterea vizibilității și atragerea de noi clienți. Brandurile caută soluții inovatoare de promovare care să capteze eficient atenția publicului-țintă. Steagurile publicitare direcționale răspund acestei nevoi prin flexibilitatea de plasare în locații strategice și posibilitatea transmiterii unor mesaje explicite, care ghidează consumatorii spre locația dorită.

Pentru a evalua eficiența steagurilor publicitare direcționale, compania PublicitateOOH.ro a derulat o campanie pentru brandul auto X, constând în:

 • Crearea unui concept creativ și producția a 50 de steaguri direcționale personalizate
 • Identificarea amplasamentelor cheie pe arterele către dealerul auto
 • Instalarea steagurilor pe stâlpi și structuri existente, cu acordul autorităților locale
 • Integrarea de termeni cheie în mesajele steagurilor pentru optimizare SEO
 • Monitorizarea și întreținerea pe durata campaniei de o lună
 • Colectarea de feedback prin chestionare aplicate clienților
 • Evaluarea rezultatelor post-campanie

Comparativ cu luna anterioară fără steaguri direcționale, campania a generat:

 • Creștere de 46% a numărului de clienți care au vizitat showroom-ul
 • Creștere de 62% a conversiilor (vânzări de automobile efectuate)
 • Creștere de 73% a mențiunilor brandului pe rețelele sociale
 • Creștere de 68% a traficului de pe căutările de brand pe Google
 • 84% dintre clienții chestionați au declarat că steagurile i-au influențat să viziteze dealerul auto

Studiul de caz evidențiază impactul semnificativ pe care steagurile publicitare direcționale personalizate îl pot avea asupra vizibilității unui brand și implicării consumatorilor. Utilizarea lor strategică conduce la creșteri relevante ale traficului către punctele de vânzare, conversiilor și vânzărilor. Din perspectiva brandingului, acestea consolidează imaginea și notorietatea brandului pe termen lung. Optimizarea SEO a mesajelor steagurilor amplifică efectul integrat online-offline

Companiile interesate să adopte steagurile publicitare direcționale ca instrument de promovare sunt încurajate să colaboreze cu experți în advertising outdoor pentru conceperea și implementarea unor campanii personalizate ce răspund obiectivelor și bugetului specific. Monitorizarea și optimizarea continuă sunt esențiale pentru maximizarea rezultatelor.

Ultimile din

Mergi la SUS