Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

USR îi reclamă pe Tăriceanu și pe Șerban Nicolae pentru abateri disciplinare

in ExtraNews/Frumusete de

   Parlamentarii Uniunii Salvaţi România au solicitat Senatului sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice, Şerban Nicolae şi a lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintelui Senatului, pentru că primul le-ar fi adus injurii, iar Tăriceanu l-a sancţionat disciplinar pe Nicolae. Grupul parlamentar al USR a depus la Senat, două sesizări pentru abateri disciplinare împotriva senatorilor Șerban Nicolae, liderul Grupului PSD de la Senat, și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Șerban Nicolae este acuzat de comportament injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar, faptă prevăzută ca abatere disciplinară de Legea 96/2006, privind Statutul Deputaților și Senatorilor, iar Tăriceanu de nerespectarea prevederilor Regulamentului Senatului, anunţă USR Cluj.

   USR reclamă că, în 3 aprilie, după votarea ordinii de zi a şedinţei Biroului Permanent, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, „a început să adresese o avalanşă de cuvinte şi expresii injurioase care făceau trimitere la vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, senator USR„. La rândul lui, Goţiu l-a întrebat pe Şerban Nicolae dacă se referă la el dar acesta a evitat răspunsul, dar a continuat jignirile și injuriile, de data aceasta referindu-se și la președintele USR Nicușor Dan. Mihai Goţiu i-a solicitat președintelui Senatului și al ședinței, Călin Anton Popescu Tăriceanu, o luare de cuvânt, pentru a-i cere să aplice art. 194 din Regulamentul Senatului (chemarea la ordine/aplicarea unei sancţiuni disciplinare de şedinţă), însă Tăriceanu a refuzat. Mihai Goţiu și ceilalți membri ai USR prezenți la ședință s-au ridicat și au părăsit sala.

Prin comportamentul său, Șerban Nicolae a dat dovadă de dispreț total față de Regulamentul Senatului. Dacă, într-adevăr, s-ar fi simțit jignit/atacat de afirmațiile pe care le-am făcut în conferința de presă, așa cum pretinde, ar fi avut tot dreptul să solicite sancționarea mea pe baza Regulamentului.”, arată Mihai Goțiu. ”Este destul de improbabil (dacă nu ar fi un caz de crasă incompetență) ca Şerban Nicolae să nu cunoască acest lucru, în condițiile în care este chiar președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României. În aceste condiții, sfidarea flagrantă a Regulamentului de către Şerban Nicolae poate fi interpretată nu doar ca o jignire, ci și ca o acțiune de intimidarea la adresa mea și a colegilor din USR. De asemenea, mă dezamăgește profund faptul că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a făcut jocul lui Șerban Nicolae și a refuzat să aplice Regulamentul. Asta, cu atât mai mult cu cât doar cu aproximativ o lună în urmă, d-nul Tăriceanu a inițiat o declarație politică prin care parlamentarii Puterii au votat prestigiul Parlamentului. Din punctul meu de vedere, nerespecatrea normelor interne vine în contradicție totală cu prestigiul acestei instituții”, a mai spus acesta.

   Goțiu a afirmat recent despre Şerban Nicolae că e ”un avocat al corupților care susține interesele clienților săi în Parlament”. (foto: pagina facebook Calin Popescu Tăriceanu)

Ultimile din

Mergi la SUS