Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Uraganul Maria de categorie 5, maximă, `potenţial catastrofal` ameninţă de manieră iminentă Caraibe

in Extern de

Un nou uragan ameninţă zona Caraibelor şi a ajuns deja în insula Dominica. Maria a devenit extrem de periculos şi pare să urmeze un traseu asemănător al uraganului Irma.

Uraganul Maria a atins luni categoria maximă pentru acest gen de fenomen, 5, cu vânturi ajungând la 260 km/h şi care ameninţă de manieră iminentă Caraibe, plasate în stare de alertă, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, transmite AFP. 

„Uraganul Maria devine unul de categorie cinci, potenţial catastrofal” iar vânturile sale „se apropie de Dominica”, precizează NHC în buletinul său de marţi, ora 00,00 GMT.

onform EFE, uraganul Maria se află la circa 25 de km est-sud-est de Dominica şi la 70 de km nord-est de Martinica.

Anterior, într-un buletin emis la ora 21,00 GMT, NHC avertizase că uraganul în cauză a crescut în intensitate luni, ajungând unul de categoria 4 din 5 pe scara Saffir-Simpson şi devenind „extrem de periculos” pentru Caraibe.

https://twitter.com/YRTJr/status/910037115181953024?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fstirileprotv.ro%2Fstiri%2Finternational%2Furaganul-maria-a-lovit-insula-dominica-distrugand-casa-primului-ministru.html

Ultimile din

Mergi la SUS