Unui avocat i-a fost rupt piciorul demonstrativ în centrul Craiovei, după ce s-a implicat într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism a doi frați, unul fost polițist!

in ExtraNews de

Mărturia probată cu înregistrări a avocatului craiovean Eugen Ruican, care povestește cum frații Adi și Cristian Ilina, vizați într-un dosar DIICOT, au speriat-o pe cea care urma să facă plângere împotriva lor, iar el a plătit cu piciorul rupt.

În plină criză a autorităților, declanșată de tragedia de la Caracal, oamenii au început să explice cum au înflorit rețelele și clanurile care fac trafic de persoane. Pe 3 ianuarie 2019, avocatul craiovean Eugen Ruican a primit un telefon de la o tânără femeie cu o voce îngrijorată. ”Mă numesc Ana Maria Lăpădatu, am fost căutată de DIICOT și am nevoie de un avocat”, i-a spus interlocutoarea. Avocatul Eugen Ruican FOTO: Sorin Cioponea Ana era inculpată într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. După ce i-a auzit povestea, avocatul a sfătuit-o pe Ana ca ea să facă o plângere penală, tot la DIICOT, împotriva celui care exploata în străinătate, proxenetul Adi Ionuț Ilina.

Ca în multe relații victimă – abuzator, între timp femeia devenise iubita lui Adi Ilina. ”Dar nu mint, am probe că mă pune să mă prostituez. Am acte că-i trimit bani”, spune Ana. Ea îi arată apărătorului său extrasele de cont cu sumele pe care le trimitea frecvent din Germania în contul proxenetului Adi Ilina. Ana Maria, alături de iubitul proxenet și totodată cel care l-a atacat pe avocat Vizita în apartament Luni, 7 ianuarie, femeia și avocatul urmau să ajungă la DIICOT, pentru a da în vileag tot circuitul.

Dar, pe 4 ianuarie, aflată în apartamentul pe care și-l închiriase în Craiova, Ana este bătută măr de iubitul proxenet. Bărbatul îi ia din casă suma de 5.000 de euro. Speriată, fata i-a mărturist iubitului ei proxenet că apelase la avocat și că ascultase o discuție dintre avocat și fratele lui, Cristian-Daniel Ilina, un fost polițist cu funcție în Craiova, care acum făcea parte din aceeași rețea. Presiuni de la fostul polițist Avocatul a primit un telefon din străinătate de la Cristian Ilina, fost polițist și fratele proxenetului, care-i propune să joace dublu: ”Ia-i banul (n.r. – fetei), iar îți facem viața frumoasă, ca să nu-ți duci treaba la cap”.

Interesul celor doi frați, spune avocatul, era ca fata să nu facă declarații împotriva lor la DIICOT și să pice tot femeia în plasa procurorilor. Fostul polițist Cristian Ilina, fratele proxenetului Amenințările nu contenesc, după cum dovedesc înregistrările audio de pe 5 ianuarie 2019: ”Ce faci, băi, bulangiule? M-ai înregistrat și m-ai dat pe speaker pentru curvele alea? Tu încerci cu mine? În 3 zile mă întorc în țară și te f.t în cur!”, îi zice fostul polițist. Avocatul îi răspunde porcos, pe măsura abordării, iar scandalul crește. Sâmbătă, 5 ianuarie, în intervalul 16.30-17.00, în biroul pe care-l are lipit de clădirea Judecătoriei Craiova, Eugen Ruican a primit vizita Anei. Femeia i-a cerut să n-o mai reprezinte în dosarul în care este inculpată. S-a răzgândit.

CITESTE TOATA STIREA AICI.