Ungaria, a doua autostradă la granița cu România! Investiție uriașă pentru Guvernul Viktor Orban

in Extern de

Autostradă la granița cu România – Ungaria este gata să încheie construcţia pentru a doua autostradă la granița cu România! Guvernul ungar va da în folosinţă în acest an 160 de kilometri de drumuri, cu o valoare de 390 miliarde forinţi (1,2 miliarde euro).

Autostradă la granița cu România – Ungaria, a doua autostradă la granița cu România!

Interesant este că printre proiectele ce urmează a fi finalizate se numără şi secţiunea de autostradă care face legătura între oraşul Berettyoujfalu şi graniţa cu România. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei

Conform presei locale, finalizarea acestui tronson va pune la dispoziţie cea de a doua legătură între Ungaria şi Transilvania, după autostrada M43, care este legată de autostrada A1 (Bucureşti – Nădlac).

Investiție uriașă pentru Guvernul Viktor Orban

Autorităţile ungare subliniază că începând din 2010 au fost construiţi 500 de kilometri de autostradă, printre care şi prima conexiune cu România. De altfel, începând din 2010 şi până la finele lui 2019 au fost cheltuiţi nu mai puțin de 755 miliarde forinţi pentru modernizarea a 6.000 de kilometri de drumuri.

Obiectivul strategic al Ministerului ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei este ca toate localităţile ungare să aibă acces în maximum 30 de minute la un drum cu două benzi de mers pe sens.

Trebuie specificat că la lansarea acestui obiectiv, în 2016, mai puţin de jumătate dintre localităţile din Ungaria îndeplineau această cerinţă, însă la finele lui 2020 ponderea va ajunge la două treimi din localităţi.

De curând, premierul Ludovic Orban a afirmat că marile proiecte în România, inclusiv autostrăzile, au fost blocate de cei care au condus ţara, care au inventat pretexte pentru companii şi poate cu unele dintre acestea au avut înţelegeri de a obţine bani fără să construiască nimic.

„Păi cine blochează marile proiecte în România? Vă spun eu cine blochează, cei care au condus România, care parcă inventează pretexte de claimuri pentru diferite companii, probabil cu unele companii şi la înţelegere pentru ca companiile să obţină bani fără să construiască nimic”, a susţinut Ludovic Orban

„Cum să semnezi un contract atâta timp cât nu poţi să predai amplasamentul, nu ai autorizaţia de construcţie semnată”, a mai afirmat Orban.