Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un spital din România a intrat în carantină din cauza rujeolei după ce s-au înregistrat 14 decese

in ExtraNews de

Boala pare să se răspândească rapid. Iar Spitalul Judeţean din Reşiţa a fost izolat imediat ce secţia pediatrică de boli contagioase s-a umplut până la refuz de copii cu rujeolă. Zilnic, pe secţie stau internaţi 60-65 de pacienţi. Tot în Caraş Severin, un bebeluş de 10 luni s-a stins acum câteva zile.

Rareş s-a stins în braţele medicilor din Timişoara, la doar 10 luni. A ajuns la spital în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie, iar rujeola, cu care a fost diagnosticat abia când a ajuns acolo, i-a fost fatală.

Rareş este al doilea copil din judeţ ucis de rujeolă, de la izbucnirea epidemiei. La Reşiţa, secţia de pediatrie-boli contagioase e supra-aglomerată, iar Spitalul judeţean a intrat în carantină. E afiş lipit pe uşă şi la poarta spitalului, iar agenţii de pază de la intrarea în unitatea medicală îi avertizează pe aparţinătorii care vin în vizită la rudele internate.

România este sub limita de siguranţă. Rata de vaccinare e de 80 la sută, iar la rapelul de după 5 ani, 60 la sută. Autorităţile au lansat doar un site de informare, deocamdată. Însă medicii de familie, cei care fac vaccinarea, nu au niciun program special. În tot acest timp, de la izbucnirea epidemiei, ultimele date centralizate la nivel naţional arată.

Sursa: a1.ro

Ultimile din

Mergi la SUS