Un nou val de aer polar ajunge în România. Vom avea ninsori puternice și temperaturi de -15 grade Celsius

in ExtraNews de

Prognoza meteo pentru săptămâna 11-18 februarie. Iarna se întoarce în forță! Un nou val de aer polar se așterne asupra României, În următoarele zile, meteorologii anunță ninsori și temperaturi scăzute, ce vor atinge valori de -15 grade Celsius. 

Prognoza meteo, săptămâna 11-18 februarie

Conform ANM, în depresiuni, în noaptea de miercuri spre joitemperaturile vor atinge chiar şi o minimă de -15 grade Celsius. Cu toate acestea, în restul țării, valorile termice se vor situa peste cele specifice acestui interval.ADVERTISING

Marți, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor fi în scădere spre mediile caracteristice perioadei. În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la munte, vor predomina ninsorile, iar în est și sud-est se vor semnala mai ales ploi ziua și precipitații mixte noaptea, scrie observator.tv.

Prognoza meteo, săptămâna 11-18 februarie. Temperaturi negative în cea mai mare parte a țării

În toate regiunile țării, se vor înregistra intensificări ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -9 și 1 grad.

Vremea va continua să se răcească miercuri. Cerul va avea înnorări temporare și va ninge slab, local la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, ziua mai ales în sud, iar noaptea îndeosebi în vest și nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -15 și 0 grade.

În intervalul 14 – 16 februarie valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Trecător vor mai fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant ninsori.