Un nou tip de înșelătorie în România. Pensionari invitați la analize gratuite, lăsați fără bani

in ExtraNews de

Escrocii din România par să fi pus la cale un nou tip de înșelătorie, care circulă tot prin telefon și care îi vizează îndeosebi pe cei bătrâni. Pensionarii sunt sunați și invitați să participe la un eveniment despre sănătate, în care li se promit inclusiv analize gratuite.

În Bistrița, de exemplu, mai multe cazul relatate de presa locală au atras atenția. Așa zișii organizatori, care îi ademenesc pentru bătrâni într-o locație, sub pretextul analizelor gratuite, încearcă să-i convingă că merită un set de oale care costă câteva mii de lei.

„Părinții mei au fost sunați săptămâna trecută și invitați la Hotel Decebal pentru analize gratuite. A fost tata. Numai pensionari au fost invitați. Gazde au fost 3 tineri în jur de 35-40 de ani care le-au vorbit cam o oră despre sănătate. Pensionarilor li s-au făcut și analize, și li s-au dat rezultatele pe care scrie că nu-și asumă responsabilitatea pentru rezultatele obținute…!”, a povestit un cititor pentru Bistrițeanul.ro.

Acesta a mai precizat că, în finalul evenimentului, s-a organizat o tombolă cu bilete: culmea, în urma tragerii la sorți, aproape toți cei prezenți au fost anunțați drept câștigători.

„La sfârșit, li s-a dezvăluit și motivul invitației – adică prezentarea unui set de oale făcute în Germania, de foarte bună calitate, care ar costa peste 8.000 de lei, dar pe care organizatorii evenimentului s-au oferit să le vândă cu o super reducere, la doar 3.500, tuturor celor care au avut bilete câștigătoare”, a mai povestit indignat cititorul.

„A venit tata și ne-a povestit ce set de oale extraordinare i s-a prezentat. Căutând pe internet, am găsit un site cu valabilitate pe doar câteva luni. Și o mulțime de mărturii ale pensionarilor din alte părți ale țării care au fost păcăliți”, a mai explicat cititorul, cu scopul de trage un semnal de alarmă pentru toți cei care ar putea fi ademeniți într-o astfel de capcană.