Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un nou esec pentru industria tutunului. Senatul a respins modificarile propuse pentru legea ANTI-FUMAT

in ExtraNews de

Comisia de sanatate din Senat a respins modificarile propuse pentru legea antifumat de deputatul Daniel Fenechiu, anunta Digi24.

Deputatul a adus trei amendamente legii: redenumirea spatiului public inchis, posibilitatea amenajarii unor spatii special destinate fumatorilor si dreptul fumatorilor de a se reuni in asociatii si de inchiria spatii pentru a fuma.

Modificarile aduse legii antifumat au fost respinse doar de Senat nu si de Camera Deputatilor.

Decizia comisiei senatoriale vine dupa ce ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut, luni, un nou apel catre parlamentari pentru a „opri schilodirea legii antifumat”.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat luni ca o eventuala amendare a legii antifumat ar fi o „schilodire” a actului normativ si, totodata, o premiera mondiala. Modificarea legii ar face din Romania prima tara care imblanzeste legea antifumat, record care nu este de dorit si care nu ne-ar face cinste, spune Voiculescu.

Vlad Voiculescu a tinut sa faca un apel la responsabilitatea parlamentarilor „pentru a opri schilodirea legii antifumat, apreciind ca amendamentele propuse „pun in pericol sanatatea tuturor romanilor, inclusiv a copiilor si adolescentilor”. „Aceste amendamente permit, in realitate, sa se fumeze in orice spatiu. Romania ar deveni un caz unic in lumea civilizata. Ar deveni, potrivit tuturor expertilor pe care i-am consultat, prima tara care imblanzeste legea antifumat. Este un record pe care nu mi-l doresc si pe care nu cred ca ni-l dorim”, a spus ministrul Sanatatii.

Sursa: aktual24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS