Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un lucru care va stârni, deopotrivă, furia și revolta multor români. Dezvăluirea unui fermier român: FABRICA pentru BOGAȚI și FABRICA pentru SĂRACI!

in Diverse de

Un fermier român a avut curajul să dezvăluie, într-un interviu din Wall Street, un lucru care va stârni, deopotrivă, furia și revolta multor români. Fermierul nu s-a temut să scoată la lumină secretul pe care-l ascund alimentele pe care noi le luăm în grabă de pe rafturi și le mâncăm zilnic, fără să știm la ce ne expunem.

Sunt puțini agricultori care nu au auzit de fermierul Nicușor Șerban, proprietarul Agroserv Măriuța, Ialomița, deținătorul unei ferme model care numără 2.500 capete de bovine, din care 900 sunt vaci de lapte rasa Holstein Friesian. Nicușor Șerban se pregătește să deschidă o fabrică de produse lactate. Vrea să se ia la trântă cu marii jucători internaționali de pe piața laptelui, scrie agroinfo.ro.

În lumea agribusiness-ului se știa încă din iarnă că Nicușor Șerban muncește să devină și procesator de lapte și că a început construcția fabricii. În reportajul din Wall Street, Șerban spune că vrea să reînvie gustul pierdut, stins, al produselor pe care mulți români le cumpărau altădată de prin băcănii. Sunt magazinele mici de cartier care au dispărut, pe ruinele lor au răsărit mândre supermarketurile. În băcănie călcai pe podele din lemn și zăreai imediat sacii cu orez, cu făină, biscuiții vrac, borcănelele cu iaurt, nu cutiile din plastic cu iaurt, cum găsim acum, sticlele din sticlă, cum spune Șerban, cu lapte, nu cutiile din carton, nu pet-urile cu lapte.

O să facem produse premium, la sticlă de sticlă și la borcan, o să procesăm extrem de blând laptele, o să fie pasteurizat la 72 de grade, câteva secunde, o să fie lapte proaspăt, ceva ce nu s-a mai găsit de ceva vreme în România decât prin câte-o băcănie, spune fermierul. Frumos, vrem gustul delicios, vândut altădată de băcănii, domnule Șerban! Îmi zic încântată și trec la următorul pasaj din reportajul colegului de la Wall Street.

Ginerele lui Șerban, Adrian Cocan, angrenat în business-ul de la fermă, a dezvăluit însă un secret incredibil.

Prețul mic oferit de procesatorii de pe piața din România l-au împins dincolo de granițele țării și bine a făcut. Astfel, producția fermei este în prezent  de aproximativ 30.000 de litri de lapte pe zi, din care 27.000 sunt încărcați  în cisterna deținută de companie și pleacă în Bulgaria.

Unde pleacă în Bulgaria? La un procesator de lapte. Ce face acest procesator și cum și-a împărțit business-ul pentru două lumi, una bogată și alta sărăntoacă, probabil, că fac și alți procesatori. Ce a dezvăluit ginerele fermierului?

„Avem un client (în Bulgaria n.r.) care are două fabrici într-o singură curte: una pentru bogați, unde merge laptele nostru și de la alți fermieri din România și Bulgaria, care este procesat în produse curate pentru Germania și fabrica pentru săraci, unde laptele crud e o raritate și grosul este lapte praf și vinde produsele în România, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia”, dezvăluie Adrian Cocan.

Dragi români, eu, dumneavoastră, noi toți, cumpărăm aceste produse pe care scrie brânză, unt, iaurt și noi, ca proștii, credem că sunt din lapte, nu din praf de lapte! Cert inferioare celor fabricate din lapte crud, proaspăt din toate punctele de vedere.  De fapt, fermierul spune că nemții primesc „produse curate”! Și noi, săracii?! Mai puțin curate!

Adică, laptele românesc, bun, gras, delicios este folosit la fabricarea produselor curate care sunt trimise bogaților. Lumea săracă mănâncă brânză din lapte praf. Măcar dacă ar fi toată din lapte praf, dar pe piața noastră sunt brânzeturi care nu văd decât uleiuri vegetale sau, și mai rău, cum au descoperit, zilele trecute, reporterii Kanal D, fabricate cu clorură de sodiu amestecată cu soluții de dezghețat și te mai miri ce soluții.

Succes, domnule Nicușor Șerban! Deschideți cât mai repede fabrica și faceți produse adevărate, curate, și pentru noi, sărăntocii.

Ultimile din

Mergi la SUS