Un cetățean german vrea să fie primar intr-un oras din Romania din partea USR. Ce parere aveti?

in ExtraNews/Politic de

Primul înscris în cursa internă a USR pentr a desemna viitorul candidat la Primăriei Timișoara este germanul Dominic Samuel Fritz,

Așa cum chiar el spune, s-a înscris în competiția internă USR ca să devină candidatul desemnat al partidului pentru Primăria Timișoara. Dominic Samuel Fritz spune că iubește acest oraș și face apel la să ne unirea forțele ca să-l înnoim: o Timișoara cu adevărat europeană, verde, inovatoare, e sloganul germanului.

Dominic Samuel Fritz s-a născut în 1983 la Lörrach, Germania, într-o familie cu 8 copii. Activează de peste 10 ani în administrația publică germană, în domeniul diplomației și cooperării internaționale.

A studiat științe politice și administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), ca bursier al prestigioasei Fundații Academice Naționale Germane, la Sciences Po Paris (Franța) și a obținut în 2009 un masterat în studii de post-conflict la Universitatea din York (Anglia). Pe lângă limba lui maternă, germana, Dominic vorbește fluent româna, engleza și franceza.

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș. În 2006, la un stagiu în cadrul Fundației Pentru Voi din Timișoara, a înființat primul program de mentoring pentru adulți cu dizabilități intelectuale din România. Combinând dragostea sa pentru Timișoara și oamenii ei cu pasiunea pentru muzică, Dominic a fondat „Timișoara Gospel Project” și Asociația Culturala TGP, al cărei președinte este din 2012.