ULTIMA ORĂ! Cutremur major în Grecia, în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut. Primele CIFRE

in Extern de

Un cutremur de 5 grade pe scara Richter s-a produs cu puțin timp în urmă în Grecia. Seismul s-a produs la o adâncime de 12 kilometri, la 23 de kilometri nord-vest de Atena și 4 kilometri față de Magoula.

Cutremur de 5 grade în Grecia, vineri, 19 iulie

Un cutremur de 5 grade pe scara Richter s-a produs în urmă cu mai puțin de o jumătate de oră. Seismul s-a produs la ora 14:13, la o adâncime de 12 kilometri, în Grecia. Seismul a fost simțit și în orașe precum Atena și Magoula. O televiziune din Grecia a transmis imagine în direct, în momentul producerii seismului. Oamenii speriați au fugit pe străzile din capitala elenă. În aceste momente nu se cunosc detalii despre persoane rănite sau clădiri avariate.

Dezastrele nu se mai opresc în Grecia. În urmă cu doar 5 zile a avut loc un seism de 4.9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 2 kilometri. Seismul s-a simțit în orașele Kozani și Aiani. Cutremurul s-a produs la doar 20 de ore distanță de un alt seism care a avut magnitudinea de 4.7 grade pe scara Richer.

Grecia a fost lovită de furtuni puternice și vijelii

Teritoriul elen a fost lovit săptămâna trecută de numeroase furtuni, vijelii și cicloane care au produs pagube materiale și au luat viața mai multor oameni.Ciclonul din Grecia a traversat și țara noastră, dar România a fost afectată într-o măsură foarte mică. Ploile au căzut în averse în toată țara, duminică, iar formațiunile venite din vestul Europei și Marea Adriatică au adus furtuni, vijelii și vreme nefavorabilă.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziția cetăţenilor români care călătoresc în străinătate două numere de telefon pe care le pot apela în situații de urgență:  +302106728879 şi +302106744544. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Control și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi ulterior, vor preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.