Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ucraina şi-a ales viitorul. Ucraina va adera la Alianța Nord-Atlantică. Reactia Rusiei

in Extern de

Aceasta este declaraţia care îl va enerva tare pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Ucraina şi-a ales viitorul. Ultima ieşire a preşedintelui ucrainean, Petro Poroșenko, schimbă totul. Acesta a declarat că nu are nicio îndoială că Ucraina va adera la Alianța Nord-Atlantică – scrie ziarul Faktî, menţionând că liderul de la Kiev a făcut această declaraţie într-un discurs susţinut în faţa studenților Liceului Militar din Kiev, de Ziua Apărătorului Ucrainei, conform rador.

„Nu există nicio îndoială că printre acești adolescenți se află viitori ofițeri și generali, ambasadori, miniștri sau, poate, un viitor președinte sau chiar secretar general al NATO, pentru că Ucraina va deveni negreşit membru al Alianței” – a declarat președintele în discursul său.

Aderarea Ucrainei la NATO ar putea provoca o „ruptură completă” a relațiilor între Rusia și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a adoptat marți, la propunerea președintelui Petro Poroșenko, o lege ce prevede abandonarea de către Ucraina a statutului său de țară nealiniată și reluarea politicii axate pe aderarea țării la Alianța Nord-Atlantică.

Această inițiativă a fost susținută de 303 de deputați, în condițiile unui minim necesar de 226 de voturi. Petro Poroșenko a spus mai devreme că Ucraina a trebuit să renunțe la statutul său de țară neutră deoarece acesta nu a fost în măsură să garanteze securitatea sa.

Mergi la SUS