Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tudorel Toader o trimite pe Kovesi înapoi la Facultatea de Drept: Trebuia să ştii, că de asta te-ai pregătit ca jurist!

in Politic de

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a criticat-o din nou pe Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA. Toader a susținut că scandalul protocoalelor secrete a demonstrat, încă o dată, că solicitarea sa de revocare a șefei DNA este justificată.

Toader a relatat, la Antena 3, că după prezentarea publică a evaluării a vorbit cu o persoană din sistemul judiciar, care i-a spus că lucrurile sunt mai grave decât reiese din evaluare. „Mi-a spus: să nu vă supărăţi, dar ceea ce aţi prezentat în 20 de puncte reprezintă o mică parte din adevărul care nu este cunoscut. M-am uitat lung, nu l-am contrazis, nu l-am aprobat, dar realitatea celor petrecute ulterior confirmă că realitatea e mult mai complicată decât cele pe care le-am scris în raportul de evaluare”.

Ministrul Justiţiei s-a arătat șocat de explicațiile pe care le-a dat Kovesi legat de conflictele instituționale asupra cărora CCR s-a pronunțat.

„Eu am crezut că nu aud bine când spunea ‘De unde să ştiu eu ce va decide CCR?’, la primul conflict, la decizia 68. Spuneam atunci că din anul I de facultate. Nu trebuie să spună Curtea, trebuie să ştii tu, că de asta te-ai pregătit ca jurist. Presupunem că prima dată nu ai ştiut, dar după prima decizie, cum de al doilea, al treilea conflict?”, a mai afirmat Tudorel Toader, citat de stiripesurse.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS