Tragedia de la Caracal scoate la iveală şi alte dosare. Doi părinți din Bârlad aşteaptă, de un an și jumătate, să afle unde e fiica lor

in ExtraNews de

Tragedia de la Caracal scoate la iveală numeroase cazuri de dispariție nerezolvate de autorități. Doi părinți din Bârlad aşteaptă, de un an și jumătate, să afle ce s-a întâmplat cu fiica lor. Avea 19 ani când a plecat la o întâlnire și a dispărut fără urmă. Din timp în timp, oamenii sunt sunați de polițiști și întrebați dacă nu cumva au vreo veste despre fata lor.

Mihaela Ţanţu – mama Andreei: „Să te culci noaptea cu gândul că e sau nu în viaţă, să te trezeşti dimineaţa tot cu aceeaşi întrebare, e sau nu în viaţă, este groaznic. De câte ori sunt chemată să reiau şi să spun aceleaşi vorbe, nu ştiu cum să vă explic, dar mă răscoleşte până în adâncul sufletului”.

A trecut un an şi jumătate de când Mihaela și Ionel Ţanțu nu mai știu nimic despre fata lor, Andreea. În februarie 2018, tânăra de 19 ani a plecat să se întâlnească cu prietenul ei şi nu s-a mai întors. În aceeași seară, părinții au vrut să reclame dispariția la poliție. Au fost sfătuiți să revină a doua zi.

Mihaela Ţanţu, mama Andreei: „Dar nici nu se ia în considerare, pentru că nu au trecut 24 de ore. Stai cuminte că ea vine acasă, cine ştie pe unde o fi. Uite, dăm prin staţie la patrula de noapte, dacă cumva o vede. Dar liniştiţi-vă că totul o să fie ok”.

Ionel Ţanţu – tatăl Andreei: „Domnii poliţai: nea Ţanţule, ai mai auzit ceva? Nea Ţanţule, mai ai vreun martor, mai ai ceva? Dacă auzi ceva, vino şi pe la noi sau sună-ne şi pe noi. Şi am spus: domnu poliţist, dumneavoastră staţi pe scaun şi eu iau salariul sau cum? Eu vreau să aflu unde este copilul meu, dacă mai trăieşte.”

Părinţii au început cercetările pe cont propriu. Au aflat că în ziua dispariţiei, băiatul cu care se întâlnea Andreea a vândut telefonul fetei.

Mihaela Ţanţu – mama Andreei: „El a declarat aşa: că fiica mea i-a dat acest telefon cadou, pe Podul Pescăriei, şi a plecat, dar nu ştie unde. O fetiţă a văzut-o când a trecut în ziua respectivă, că era în părculeţ aici la şcoală, a văzut-o pe Andreea când a trecut cu sacoşa şi se ducea încolo spre casa lui”.

DIICOT a deschis un dosar de trafic de persoane, dar cazul a fost clasat. Verificările sunt continuate doar de poliţişti.

Comisar Mihaela Straub – IPJ Vaslui: „În prezent tânăra este dată atât în urmărire naţională, cât şi internaţional. Cercetările sunt în desfăşurare, au fost luate declaraţii, au fost audiaţi martori, s-a discutat cu persoane din anturajul familiei, s-au făcut percheziţii însă deocamdată nu a fost identificată”.

Ionel Ţanţu – tatăl Andreei: „Ce-mi doresc eu? O dată în viaţă… să mă mai ia şi pe mine o dată în viaţă să-mi spună: sărut-mâna, tată! Doar atât îmi doresc. O dată!”