Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tel Drum a castigat contractul pentru deszapezirea Teleormanului. Va primi 96 de milioane de lei in 4 ani

in Politic de

Tel Drum a castigat contractul pentru deszapezirea drumurilor din Teleorman in urmatorii patru ani, scrie Jurnalul National in editia de luni, citat de Hotnews.ro. La licitatie, nicio alta firma nu a facut concurenta.

Practic, pana in 2021 Tel Drum va primi 96 de milioane de lei la Consiliul Judetean Teleorman, potrivit Antena 3.

Tel Drum este o firma de constructii din Teleorman de care numeroase anchete de presa, dar si dezvaluiri ale fostilor sai apropiati, cum ar fi Victor Ponta, il leaga pe Liviu Dragnea. Presedintele PSD a negat insa cu fiecare ocazie presupusa apropiere de Tel Drum.

Sursa citata precizeaza ca Tel Drum a semnat in jur de 200 de contracte cu statul a caror valoare se ridica la aproape jumatate de miliard de euro.

De-a lungul timpului, deja faimoasa companie a semnat nu mai putin de 200 de constacte cu statul roman a caror valoare totala se apropie de jumatate de miliard de euro.

In data de 18 august, DNA a anuntat ca Tel Drum, o firma – sora a acestei societati, WFA Impex SRL si alte patru persoane au fost puse sub urmarire penala de Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii acuza Tel Drum ca a cumparat cu fonduri europene nerambursabile un utilaj de preparare a asfaltului al un pret „umflat” pana la 4,2 milioane lei. Urmarit penal este si directorul TelDrum Petre Pitis, omul care apare in mai toate afacerile in care e implicat si Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

Dosarul a pornit de la o sesizare, facuta in mai 2017, de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, in cursul anului 2016, ar fi folosit o schema de obtinere ilicita de fonduri europene prin supraevaluarea pretului unor utilaje.

Tel Drum SA, Petre Pitis si Mircea Visan, reprezentanti ai Tel drum, sunt urmariti penal pentru folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

De asemenea, WSFA Impex SRL, Florian Ion (reprezentant al WFA Impex) si Neda Florea, (reprezentant al Tel Drum), sunt urmariti penal pentru complicitate la infractiunea mentionata mai sus.

Ultimile din

Mergi la SUS