Tăriceanu vrea președinția! ”Mă cere toată lumea”

in Politic de

Fostul premier (2004-2008) și actualul președinte al Senatului (din 2014), Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că electoratul liberal îl obligă să îşi depună candidatura la prezidenţiale, urmând să stabilească dacă va fi una comună cu PSD. Tăriceanu spune că, în sondajul deja realizat, 90% dintre cei care votează cu PSD şi-au arătat susţinerea pentru candidatura sa.

Așadar, dacă este dorit de ”electoratul liberal”, dar și de ”cei care votează cu PSD”, cum el însuși afirmă, e ca și cum ar spune că îl dorește (am) toată lumea!

Practic, Călin Popescu Tăriceanu nu mai are de gând să aștepte susținerea celor de la PSD și s-a hotărât să candideze la alegerile prezidențiale, chiar și dacă nu va fi susținut de către social-democrați. Liderul ALDE pune astfel presiune pe partidul din coaliție care încă nu s-a decis pe cine va pune candidat la cursa pentru Cotroceni și care urmează acum să treacă prin acest proces electoral.

Iată despre ce este vorba și ce spune Tăriceanu:

“Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră şi a PSD ar avea şanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat şi apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condiţiile optime de candidatură comună”, a declarant Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă va merge oricum mai departe cu candidatura la prezidenţiale, dacă nu există o înţelegere cu PSD, Tăriceanu a spus: “ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societăţii, a economiei”.

Călin Popescu Tăriceanu spune că a discutat în mai multe rânduri cu Viorica Dăncilă despre candidatul la prezidenţiale.

“Doamna premier a spus că şi ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care au testat mai multe posibile soluţii şi candidaturi. În sondajul pe care noi l-am făcut nu este doamna Dăncilă inclusă, pentru simplul motiv domnia sa a declarat că nu doreşte să candideze la prezidenţiale. În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare: o majoritate covârşitoare a celor intervievaţi care optează pentru candidat unic ALDE şi PSD, în ceea ce mă priveşte o favorabilitate de 90% în rândul respondentilor favorabili PSD, a simpatizantilor”, a mai spus preşedintele ALDE.