Tariceanu, show degradant in Senat. „Cand veti vota va rog sa aveti inima usoara pentru ca eu, Calin Popescu Tariceanu, nu am facut niciodata vreo fapta de care sa-mi fie rusine”

in ExtraNews de

Calin Popescu Tariceanu le-a impartit senatorilor un document de 11 pagini, la inceputul sedintei in care se voteaza solicitarea DNA de a-i ridica imunitatea, in care lanseaza un potop de acuzatii la adresa DNA, „securistilor” si a „statului paralel”, plangandu-se in acelasi timp ca „nu am facut niciodata vreo fapta de care sa-mi fie rusine”.

El acuza DNA ca a vrea sa inceapa urmarirea penala pe numele sau ca razbunare pentru activitatea sa de senator: criticarea protocoalelor secrete intre DNA si SRI, modificarea legilor justitiei si infiintarea Sectiei speciale de investigare a magistratilor. Tariceanu vorbeste despre „subminarea democratiei romanesti” si ca „parintii si bunicii nostri au vazut asta in anii ’50. Acum este randul nostru sa dam piept cu ei”.

„Cand veti vota va rog sa aveti inima usoara pentru ca eu, Calin Popescu Tariceanu, nu am facut niciodata vreo fapta de care sa-mi fie rusine”, spune Tariceanu in incheiere.

Intregul document a fost citit apoi de Tariceanu in plenul Senatului.

Comisia juridica din Senat a avizat, miercuri, inceperea urmaririi penale pentru liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, in dosarul in care este acuzat ca a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari.

Presedintele comisiei, social-democratul Robert Cazanciuc, a spus ca au fost trei voturi „pentru”, doua abtineri si un vot „impotriva”.