Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SURPRIZA Antena 3: „Domnul Dragnea să plece, el este vinovat. Toți cei trei miniștri penali să plece. DNA-ul nu se poate să te urmărească dacă nu ai ceva la mână”

in Politic de

Surpriză miercuri dimineața la Antena 3. La ora 8 a început o emisiune specială dedicată crizei din PSD iar o reporteră pe teren a luat un interviu unui român care a început să spună: Domnul Dragnea să plece, el este vinovat. Toți cei trei miniștri penali să plece. DNA-ul nu se poate să te urmărească dacă nu ai ceva la mână. E mâna prea mare, nu pot fi vinovați. Nevinovați pot fi oameni simpli”. A trecut Antena 3 de partea lui Tudose? Un mesaj clar transmis de Antena 3 prin vocea străzii.

Miercuri noapte au continuat negocierile între Dragnea și Tudose. Liderul PSD nu-și permite să o piardă din Guvern pe Sevil Shhaideh, responsabilă cu împărțirea banilor publici, iar Tudose este de neînduplecat.
Potrivit DCnews, liderii din partid nu se poziționează nici de o parte, nici de cealaltă. Practic, ei asistă la un conflict pe care-l văd personal sau de orgolii între președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose.

Miercuri seara surse Antena 3 spuneau că 3 miniștri vor demisiona, nu s-a întâmplat.

În ciuda ședinței informale de miecuri seara, unde trebuiau să fie tranșate anumite probleme, în PSD lucrurile stau la fel. Nu s-a stabilit absolut nimic. Nu s-a stabilit nicio demisie, nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Joi se va negocia toată ziua.
CEx-ul a fost progtamat la ora 17:00, oră până la care continuă negocierile.

Analistul politic Stelian Tănase crede că scandalul din PSD va fi decisiv pentru Liviu Dragnea. “Nu cade singur. Va trage multă lume după el. Mii de persoane. Odată cu el se va prăbuși un întreg sistem de relații.”

Analistul a mai scris: “Si-a găsit nașul Liviu Dragnea ? Dacă Sorin Grindeanu era premierul personal pus de Dragnea în post, Mihai Tudose nu este. El a fost propus si susținut de conclavul partidului care i-a dat peste mînă marelui șef cind a vrut să-si pună din nou un premier dintre oamenii lui de casă. PSD-istii au preferat un baron, unul de-a lor, nu un personaj din anturajul lui Dragnea care dăduse deja chix cu Shhaideh și Grindeanu. Efectul se vede azi.

În această criza – previzibilă – Mihai Tudose are susținere în partid, nu e singur in ploaie ca Sorin Grindeanu. Nu e la mîna lui Dragnea, mai ales. Pe scurt nu poate fi dislocat la un simplu pocnet din degete.

Se joacă ultimul act al carierei mirobolante a lui Liviu Dragnea care o luase pe repede înainte spre un regim personal-autoritar (pe model Erdogan) ? Așa se pare, dar mai e totusi ceva pină departe. Si Liviu Dragnea e greu de scos din joc. E un die-hard. Clientela lui din PSD este f numeroasă. Sunt destui care il vor susține ca să nu isi piardă pozitiile si privilegiile. Situația e ca la licitatie la cazino. Ciștigă puterea care dă mai mult! Acela va fi șeful PSD în 2018. Liviu Dragnea este totusi un alergător de cursă lunga, un carierist redutabil. Mai are resurse, chiar dacă imaginea lui este fff mototolită, iar în sondaje a căzut dramatic ( e plasat sub Tudose).”.

Ultimile din

Mergi la SUS