Studenţii din Filipine, obligaţi prin lege să planteze 10 copaci pentru a putea absolvi facultatea. Nu mai puțin de 525 de miliarde de copaci ar putea fi plantați pe parcursul unei singure generații.

in Extern/ExtraNews de

Politicienii din Filipine au propus un nou front de luptă contra schimbărilor climatice, şi anume o lege care să-i oblige pe elevi, liceeeni şi studenţi să planteze copaci.

O nouă lege filipineză impune liceenilor şi studenţilor plantarea a câte 10 copaci drept condiţie de absolvire, relatează The Independent Este o transpunere în legislaţie a tradiţiei de a planta copaci la absolvire pentru a intensifica lupta contra schimbărilor climatice.

Totodată, guvernul filipinez caută să impulsioneze iniţiativele ecologice ale tinerilor care vor înţelege mai bine problemele legate de mediu dacă ei sunt cei care le rezolvă.

Iniţiatorii legii au explicat că nu mai puţin de 525 miliarde de copaci ar putea fi plantaţi pe parcursul unei singure generaţii. Principalul autor al legii, Gary Alejano, membru al partidului Magdalo a spus că implementarea cu succes a acestei iniţiative, dat fiind numărul copiiilor din fiecare ciclu de învăţământ, ar putea asigura plantarea anuală a cel puţin 175 de milioane de copaci în mangrove (zone mlăştinoase), păduri, unele regiuni protejate, spaţii militare, foste zone de exploatări miniere şi anumite spaţii urbane.

Speciile vor fi selecţionate în funcţie de specificul zonei, climă, relief, fiind privilegiate speciile locale. Filipine este una dintre ţările care se confruntă cu despăduriri severe, suprafaţa împădurită suferind o scădere de la 70 la sută la 20 la sută pe parcursul secolului trecut. Exploatările forestiere ilegale sunt o problemă majoră a ţării.