Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Staţiunea Saturn de pe Litoral, modernizată cu bani europeni. Anul viitor

in Diverse/ExtraNews de

   Primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian, a anunţat că săptămâna viitoare, vor fi depuse la instituţiile Uniunii Europene docunemtaţiile pentru proiectul de modernizare a staţiunii Saturn. Suma necesară modernizării staţiunii de la nord de Mangalia este de aproximativ trei milioane de euro.

   „Colegii din Primăria Mangalia au lucrat la documentaţia acestui proiect de aproape un an de zile, munca lor fiind îngreunata de faptul că în toata staţiunea, Primaria mai are doar 4 străzi. Toate drumurile secundare şi aleile de acces catre plajă au fost VÂNDUTE acum 20 de ani, de cei care astăzi manipulează opinia publică, disperaţi căşi pierd zecile de hectare de teren pe malul mării. Colegilor din Primarie le mulţumesc pentru efortul depus, întrucât munca lor nu se vede, dar în spatele oricărui astfel de proiect cu finanţare UE este un volum imens de muncă şi responsabilitate„, a spus primarul Radu Cristian, pe pagina sa de facebook.

   Lucrările sunt programate a începe, „dacă totul decurge normal„, în primavara anului viitor. Banii europeni vor fi folosiţi pentru reabilitarea străzilor şi trotuarelor, amenajarea de spaţii verzi şi a reţelei de iluminat, mobilier urban şi camere video. Pentru fluidizarea traficului, vor fi amenajate două sensuri giratorii. Se mai are în vedere şi instalarea unor monitoare LED, pe care ruleze informaţii despre evenimentele estivale, temperatura aerului şi a apei mării, etc.

   Se vor mai monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune, pentru o mai bună vizibilitate şi pentru a veni în sprijinul turiştilor. La fel, toate cablurile aeriene de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatură subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie de taxiuri. Primarul mai promite că se vor amenaja noi parcări şi piste de biciclete.

   Radu Cristian mai spune că mai are în vedere şi alte proiecte cu fonduri UE, ca reamenajarea falezei Mangalia-Saturn, reabilitarea a peste 25 de străzi sau modernizarea unei pieţe. „Sunt proiectele la care muncim şi care vor rămâne dupa noi zeci de ani, de-acum încolo„, a mai spus primarul Mangaliei. (foto: pagina facebook Radu Cristian)

Ultimile din

Mergi la SUS