Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Situație alarmantă! Doar 38% dintre companiile din România intenționează să majoreze salariul brut al angajaților în 2018, după trecerea contribuțiilor. Un procent 6% nu le vor crește deloc, iar 4% vor majora selectiv

in ExtraNews de

Mai bine de jumătate dintre companiile din România (56%) nu au decis încă dacă majorează salariile brute ale angajaților din 2018, odată cu trecerea contribuțiilor sociale în sarcina lor, relevă un studiu realizat de către compania de consultanță PwC. Sondajul mai arată că 6% dintre companii au decis deja că nu vor crește salariile, iar 4% vor majora selectiv, doar unora dintre angajați.

Conform studiului, doar 38% dintre firme vor să majoreze salariile brute după trecerea contribuțiilor în sarcina angajaților.

Situația este alarmantă, deoarece patronii trebuie să crească salariile cu 20% pentru ca angajații să nu piardă bani din venitul net.

Aceasta este, de fapt, și principala îngrijorare a sindicatelor din România. Sindicaliștii se tem că patronii din mediul privat nu vor crește salariile brute, astfel că veniturile acestora vor scădea.

Avocatul Poporului, singura instituție ce poate sesiza CCR

Deja mai multe organizații sindicale din cadrul Petrom, Rompetrol, Lukoil, Michelin și Policolor și-au unit forțele pentru a cere Avocatului Poporului să atace ordonanța de modificare a Codului Fiscal la Curtea Constituțională a României (CCR).

Avocatul Poporului este singura instituție din țară care poate ataca la CCR o ordonanță. Nici Parlamentul și nici Președinția nu pot face acest lucru.

Până acum doar câteva companii au anunțat clar că vor majora salariile brute pentru a nu fi afectate veniturile angajaților. Este vorba în special de multinaționale sau companii mari de stat: Kaufland, Nuclearelectrica și Poșta Română.

Sursa: libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS