Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Şi-au „tunat” maşina special ca să transporte ţigări de contrabandă!

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţiştii de frontieră din Constanţa au descoperit, într-o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi cu dublă cetăţenie, moldoveană şi română, peste 10.000 pachete cu țigări de contrabandă, tramsnite Poliţia de Frontieră. Țigările erau ascunse în podeaua autoutilitarei, prin folosirea unui mecanism acționat electric, ce permitea ascunderea țigaretelor în spațiul special amenajat.

   În data de 27 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au identificat, în parcarea unui complex comercial aflat pe raza municipiului Constanţa, o autoutilară marca Opel Vivaro, înmatriculată în România, în care se aflau două persoane de sex masculin, despre care existau informații că sunt implicate în activităţi de contrabandă. Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățenii P.D. şi P.S., în vârstă de 53 de ani, respectiv 27 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească.

   Autoutilitara și cele două persoane au fost conduse la sediul Gărzii de Coastă, în vederea efectuării unui control amănunțit. Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au observat că rezervorul mașinii fusese modificat, nemaifiind funcțional și având doar rol de mascare a unui spațiu special amenajat, unde se aflau cartușe cu țigări. Acestea erau foarte bine ascunse, fiind identificat un mecanism artizanal, acţionat electric, prin care podeaua autoutilitarei se ridica, permiţând astfel depozitarea țigărilor în spaţiul special amenajat în șasiul mașinii.

   Au fost găsite 10.200 de pachete cu țigări, în valoare de 102.000 lei, marca Ashima, fără marcaje fiscale, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul în valoare de 7.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor.

   În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și deţinerea, transportul şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă. Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. (foto: politiadefrontiera.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS