Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Șerban Nicolae, supărat pe cei care confundă corupții cu hoții: „Lucrurile sunt spuse anapoda”

in Politic de

Liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, susține că este necesar ca abuzul în serviciu să fie definit mai clar, astfel încât oamenii să nu mai confunde corupții cu hoții.

„Eu cred că actuala definiţie este făcută mai degrabă acuzator, în aşa fel încât se confundă lucrurile. Foarte mulţi oameni, i-aţi văzut în spaţiul public, spun: ‘corupţii sunt totuna cu hoţii’, ‘abuzul în serviciu înseamnă corupţie’. Lucrurile sunt spuse anapoda în spaţiul public şi atunci societatea că atare este indusă în eroare. Nu tot ce înseamnă abuz în serviciu înseamnă şi un beneficiu ilegitim pentru cel care l-a săvârşit. Nu se confundă infracţiunea de abuz în serviciu cu infracţiunea de corupţie. De aceea, eu cred că e nevoie de o definiţie mai clară a acestei infracţiuni, în aşa fel încât societatea să fie în cunoştinţă de cauză, să nu se mai lase manipulată de o serie întreagă de voci care cânta fals, dar acoperă prin volum”, a spus el, potrivit Agerpres.

În opinia senatorului social democrat, „orice tine de un beneficiu nelegitim în exercitarea unei funcţii publice, fie că e vorba e o acţiune directă, fie că e vorba de o acţiune indirectă sau de o formă coparticipare, complicitate, instigare şi aşa mai departe, este infracţiune de corupţie.”

„Cele care ţin de serviciu reclama o împlinire defectuoasă sau neîndeplinirea unor atribuţii de serviciu şi o vătămare gravă adusă fie unor persoane, fie autorităţii publice”, a mai spus Șerban Nicolae.

Ultimile din

Mergi la SUS