Senatul a respins solicitarea DNA in cazul lui Tariceanu. Melescanu, adus si el de urgenta sa voteze

in Politic de

Senatul a respins astăzi, cu 71 la 38 și o abținere, cererea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu care se bucură de imunitatea parlamentară și nu va putea fi anchetat după ce a încasat o șpagă de 800.000 de USD.

Comisia juridică a Senatului a aprobat miercuri ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită pe vremea când era prim-ministru. Decizia a fost luată după amânări de peste 6 luni și a fost anunțată de președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc. La ședința comisiei au fost prezenți doi senatori PNL, un senator USR, doi senatori PSD și un senator UDMR, 3 voturi au fost ”pentru”, 2 abțineri și 1 vot ”împotrivă”

DNA îl acuză pe Tăriceanu că, în mod indirect, în perioada 2007-2008, a primit o mită în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții companiei austriece Fujitsu-Siemens, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul lui Tăriceanu, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore, pentru servicii prestate în campania electorală.