Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Senatul a decis: Minorii care au implinit varsta de 14 ani pot sa calatoreasca in strainatate NEINSOTITI de o persoana majora

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Senatul a adoptat, marti, propunerea de lege ce permite minorilor care au implinit varsta de 14 ani sa calatoreasca in strainatate neinsotiti de o persoana majora cata vreme au acordul parintilor, dispun de documentele necesare si se deplaseaza exclusiv cu avionul, transmite Agerpres.

Printr-un amendament al Comisiei pentru politica externa din Senat, in Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate a fost completat articolul 2 in sensul ca, prin exceptie, “cetatenii romani minori care au implinit 14 ani pot calatori in strainatate neinsotiti, cu acordul parintilor ori ai reprezentantilor legali”.

Tot printr-un amendament al Comisiei, care introduce in corpul articolului 30 un nou alineat, sunt clarificate documentele de care minorul are nevoie pentru a parasi tara, potrivit informatiazilei.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS