Șefa Serviciului Achiziții din cadrul spitalului Obregia, București, a fost reținută de procurorii DNA

in ExtraNews de

Elena Faur, șefa Serviciului de Achiziții din cadrul spitalului Obregia din București a fost reținută de procurorii anticorupție pentru un prejudiciu de 2.994.608,69 lei, pe care aceasta l-a produs unității medicale.
Șefa Serviciului de Achiziții din cadrul spitalului Obregia este acuzată că în perioada octombrie 2012 – decembrie 2016 și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu ce i-au revenit în ceea ce privește achizițiile publice(cu privire la studiul pieței pentru a obține cea mai bună ofertă, negocierea condițiilor comerciale cu furnizorii, etc.).
În comunicatul DNA se arată:”Concret, inculpata Faur Elena a atribuit contractele de achiziție lucrări sau produse doar unor societăți agreate, deși prețurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alți operatori economici. În acest sens, este de menționat faptul că în urma comparării prețurilor cu care produsele au fost comercializate către spital, cu prețurile la care aceste societăți au achiziționat, ele însele, produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% până la 1.100%”.
Procurorii anticorupție arată că prejudiciul de 2.994.608,69 lei
constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor.