Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Se schimbă regulile pentru înmormântare. Amenzile sunt uriașe dacă nu faci asta!

in Diverse de

Reguli noi și stricții la inmormântări! Reprezentanţii ministerului Sănătăţii vor să impuna reguli noi cu privire la modul în care sunt înmormantate persoanele decedate pe teritoriul României.

Potrivit noilor reglementări, este obligatoriu ca persoana decedată să fie îmbălsămată atunci când familia decide să expună trupul mortului în locuri publice, sau atunci când este transportat pe o distanţă mai mare de 30 de kilometri.

Acest lucru trebuie făcut de o firmă autorizată de pompe funebre care deţine tehnologia pentru îmbălsămare.

Deși regulile par greu de respectat în mediul rural, acolo unde oamenii nu au nepărat bani pentru astfel de operațiuni, ele devin obligatorii. Amenzile pentru cei care încalcă regulile sunt, în aceste cazuri, între 500 și 10.000 de lei, potrivit kanald.ro.

Totodată, potrivit noii legi funerare, este interzisă fotografierea corpului defunctului, fără acordul aparţinătorilor. Totuși, este permisă fotografierea și filmarea pe timpul desfăsurării autopsiei în scopul constituirii probelor, conform normelor legale.

Prestatorii de servicii funerare trebuie să respecte mai multe norme tehnice şi sanitare şi să îndeplinească anumite criterii profesionale.

Înmormantarea nu trebuie să depăseasca 36 de ore de la decesul persoanei respective.

Pentu a preveni și combate evaziunea fiscală, firmele de pompe funebre vor fi obligate să arhiveze contractele de prestări servicii încheiate și documentele fiscale timp de 5 ani.

De asemenea, o brățară din materiale care nu sunt biodegradabile, cu datele de identificare ale firmei care a acordat îngrijiri mortuare, va fi aplicată obligatoriu pe mâna dreaptă sau stângă a decedatului, pentru eventuale plângeri ulterioare ale rudelor și responsabilizarea acesteia, scriu cei de la vocea.biz.

Ultimile din

Mergi la SUS