Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Se întorc ninsorile în acest weekend. Anunţul făcut de meteorologi

in ExtraNews de

Astazi avem din nou ceata si burnita in zonele joase, mai ales din centrul si nord-estul tarii. Prin nord si nord-est e posibil sa picure trecator, iar maximele termice ajung in intervalul 4-14 grade.

Vedem cum va fi vremea in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim atmosfera cam mohorata, cu multi nori si conditii de ceata la inceputul zilei. Mai tarziu e posibil sa apara si soarele, iar temperaturile se mentin la valori potrivite momentului: 8-9 grade.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei va fi cam innorat si in orele diminetii se va forma putina ceata. Apoi sunt sanse sa zarim cateva raze de soare, iar temperaturile se opresc pe la 7-8 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina gasim vreme cam neplacuta, cu multi nori, un pic de soare si cateva ploi slabe, trecatoare. Acum este ceata densa in unele zone, vizibilitatea este redusa. E posibil sa burniteze si se poate depune polei. Dupa pranz se vor inregistra cel mult 5-6 grade.

In nordul Tansilvaniei si in Maramures norii se inmultesc si ar putea sa cada cativa stropi de ploaie. Temperaturi, mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data, ajung la 10-11 grade.

In vestul tarii asteptam vreme destul de frumoasa si va fi in continuare mai cald decat in mod obisnuit. Precipitatiile lipsesc, vantul nu prea se simte, iar maximele urca pana la 13-14 grade.

In centrul Romaniei ceata domina prima parte a zilei. Apar si conditii de burnita si ar putea sa se formeze polei. Maximele se vor situa intre 5 si 9 grade, dar in zonele montane temperaturile vor urca mai mult de atat.

In sud-vestul tarii
gasim vreme cam inchisa, cu temperaturi mai modeste in zonele de campie. In zonele mai inalte va fi ceva mai bine si maximele vor ajunge pe la 11 grade.

Aceleasi conditii meteo si in tinuturile sudice: atmosfera cam mohorata, cu umezeala ridicata la campie. In schimb, in regiunile deluroase vor fi mai multe perioade insorite si vom simti o incalzire a vremii. Maximele vor urca spre 13-14 grade.

In Bucuresti innorarile persista la inceputul zilei, dar mai tarziu ar putea sa apara putin si soarele. Vantul ramane domol, maxima ajunge pe la 7 grade, iar maine dimineata termometrele vor indica in jur de 1 grad.

La munte gasim vreme destul de buna. E drept ca apar ceva innorari, insa doar in nordul Carpatilor Orientali ar putea sa picure trecator. Vantul nu exagereaza, iar temperaturile se mentin la valori ridicate pentru sfarsitul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine: inca o zi mohorata, cu ceata si burnita in sudul si estul tarii. In rest ramanem cu vremea destul de calda, va fi putina ceata dimineata, apoi se va arata soarele.

Duminica, la inceputul zilei va ploua in vest si sud-vest, apoi ploile vor cuprinde jumatatea nordica a tarii. Seara si noaptea, in nord si centru, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Luni vremea se raceste in cea mai mare parte a tarii. In nord, centru si est vin precipitatii locale, sub forma de lapovita si ninsoare. La munte va ninge si vantul va sufla cu putere.

Sursa: stirileprotv.ro

Mergi la SUS