Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Scumpire CONSIDERABILĂ a ţigărilor! Iată cât va costa un pachet de țigări

in ExtraNews de

Vestile proaste nu se mai opresc pentru romanii care fumeaza. Dupa ce le-a fost interzis sa isi satisfaca viciul in localuri, acestia mai primesc o lovitura. Potrivit ultimelor informatii, am putea asista la o scumpire considerabila a tigarilor.

Aproape un sfert dintre romani sunt fumatori, iar 43 de mii mor anual din cauza tutunului. In acest context, mai multe organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai unor facultati de medicina si farmacie sustin majorarea taxelor pe tutun. Astfel, pretul mediu al unui pachet de tigari ar creste de la 15 lei, cat este in prezent, la 18 sau chiar 20 de lei.

In prezent, accizele reprezinta 60% din pretul unui pachet de țigări, dar multe state au crescut aceste taxe la 65 de procente, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii propune atingerea pragului de 70 de procente.

Momentan, in jur de 15 lei este pretul unui pachet de tigari si ar creste cu circa 3 lei. Pentru 70%, in jur de 20 de lei”, spune Zoltan Abram, Universitatea de Medicina si Farmache Tirgu Mures.

Ar incuraja peste 400 de mii de adulti sa se lase de fumat, ar opri peste 170 de mii de persoane sa se lase de fumat, ar preveni peste 225 de mii de morti premature, ar creste cu 1,3 miliarde ron veniturile bugetare„, spune Ede Lazar, Universitatea Sapientia, Cluj Napoca.

” A doua recomandare este ca aceste taxe sa fie ajustate anual astfel incat daca veniturile locuitorilor cresc, ei sa nu-si poata permite sa cumpere mai multe tigari.

Sursa: infoalert.ro

Ultimile din

Mergi la SUS