Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SCUBURI DE CORP NATURALE bune pentru exfolierea pielii indiferent de anotimp

in Frumusete de

Exfolierea pielii este esenţială indiferent de anotimp. Transformă acest obicei într-un moment de răsfăţ, prin folosirea unor combinaţii de ingrediente relaxante.

Multe dintre femei trec peste acest pas, pe care nu îl consideră atât de important în îngrijirea pielii. Cu toate acestea, exfolierea este de bază atunci când vrem să avem o piele care arată şi se simte bine. Şi asta pentru că, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii, regenerarea celulară este stimulată, pe de o parte, iar pe de altă parte, cremele pe care le foloseşti devin mult mai eficiente.

O COMBINAŢIE DULCE

Zahărul este unul dintre ingredientele cele mai cunoscute, când vine vorba despre exfoliere, însă iată o reţetă “îmbunătăţită”. Combină o ceaşcă de zahăr cu un sfert de ceaşcă de ulei de măsline, două linguriţe de miere de albine şi, la final, 15 picături de ulei esenţial de lămâie. Amestecă bine, apoi aplică pe corp. Pielea va deveni instant mai fină şi mai luminoasă.

SCRUB CU TĂRÂŢE DE OVĂZ

Dacă eşti în căutarea unei combinaţii de ingrediente blânde, care să se potrivească pielii sensibile, alege tărâţele de ovăz. Aceastea se potrivesc foarte bine în combinaţie cu mierea, iaurtul sau chefirul. Aplică amestecul rezultat pe piele, prin mişcări circulare, lăsând produsul să acţioneze câteva minute.

BICARBONAT DE SODIU

Este atât de uşor de folosit! Pur şi simplu, combini o cantitate de produs cu puţină apă şi amesteci până când obţii o pastă. Apoi o aplici pe zona pe care vrei s-o exfoliezi, clăteşti şi te speli ca de obicei. Este recomandat să ai întotdeauna la îndemână un recipient cu bicarbonat de sodiu natural special pentru exfolierea săptămânală.

DULCE-SĂRAT

Este foarte uşor de pregătit, iar efectele sunt nemaipomenite. Ai nevoie de jumătate de ceaşcă de zahăr, o jumătate de ceaşcă de sare de mare, o jumătate de ceaşcă de unt de cocos şi 20 de picături din uleiul esenţial preferat, pentru a-i da o aromă deosebită. Combină sarea, zahărul şi untul de cocos într-un vas, apoi adaugă uleiul esenţial. Dacă pregăteşti o cantitate mai mare, o poţi depozita într-un borcan cu capac, pentru a o folosi ori de câte ori simţi că pielea nu mai are aceeaşi strălucire.

REGULI PENTRU O BUNĂ EXFOLIERE

Se recomandă ca înainte de a te epila, eventual cu o seară înainte, să exfoliezi pielea, astfel încât tot mai multe fire să poată fi îndepărtate. Pentru o mai mare eficienţă, foloseşte o mănuşă exfoliantă. De asemenea, tot la capitolul eficienţă, este util să ştii când să aplici produsul. Mai exact, spăla-te în mod normal, apoi şterge uşor pielea cu un prosop, aplică produsul exfoliant şi clăteşte din nou.

Ultimile din

Mergi la SUS