Sat de poveste în Romania unde poți cumpăra o casă cu un SALARIU! Aici mai trăiesc doar 7 oameni.

in Diverse de

Gherdeal este un sat de poveste în Romania. Deși nu prea vezi față de om pe aici și ți se pare că ești la capăt de lume, acest sat este considerat un colț de rai.

Se află aproape de granița dintre județele Sibiu și Brașov, imediat după satul Cincu. Aparține de comuna Bruiu, iar aici mai traiesc doar 7 oameni. În total sunt 112 case, însă cele mai multe au fost părăsite de familiile de sași care au trăit aici. Atestat încă din 1.300, Gherdealul a fost pe vremuri un sat înfloritor. Aici se afla o școală săsească și școala românească, gradinița, două biserici și peste 300 de localnici.

Cei mai mulți sași s-au retras în Germania în anii 90. Pentru prima dată a fost repopulat pentru câteva zile, în luna august 2014. Atunci, foarte mulți dintre cei care au copilărit în Gherdeal au revenit pentru o petrecere.

O casă aici costă până în 2.500 de lei. Multe dintre ele sunt aproape niște ruine, însă cineva cred că locul va fi din nou populat.

Așa se face că un sas din orașul Victoria a descoperit satul, în timp ce se plimba cu motocicleta și i-a venit ideea să ridice o pensiune. Proprietarul trăiește în Germania, iar până acum a cumpărat jumătate din sat. Planul său de afaceri în turism se întinde pe suprafața a șapte case. În proiect mai sunt cuprinse un sanatoriu și o piscină cu saună.

Sursa: www.ciao.ro