Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

RUSIA acuzații dure la adresa SUA: „Se vor înscena atacuri chimice, pentru a bombarda Siria”

in Extern de

Vladimir Putin a lansat o serie de acuzații extrem de dure la adresa Statelor Unite. Președintele rus afirmă că Washingtonul va înscena atacuri chimice pentru a-l învinui pe președintele Bashar al-Assad și pentru ca, ulterior, să bombardeze Siria.

Vladimir Putin susține că are informații despre pregătirea unor atacuri chimice similare cu cel din provincia Idbli, în urma căruia peste 80 de oameni, dintre care zeci de copii, au murit. Liderul de la Kremlin susține că vor fi înscenate atacuri similare, însă în apropiere de Damasc.

“Avem informații din mai multe surse că vor fi înscenate alte atacuri în alte zone ale Siriei, inclusiv în sudul suburbiilor din Damasc. Plănuiesc să ascundă substanțe chimice și să acuze guvernul sirian pentru atac”, a afirmat Vladimir Putin, în timpul unei conferințe de presă cu omologul italian Sergio Mattarella, potrivit Russia Today.

În paralel, Rusia, care traversează în relaţiile sale cu Statele Unite ”perioada cea mai dificilă de la sfârşitul Războiului Rece”, spune că este ”deschisă dialogului”, potrivit unui comunicat al MAE rus.

Acuzațiile dure făcute de Vladimir Putin vin în timp ce șeful diplomației american, Rex Tillerson, urmează să ajungă la Moscova, pentru a se întâlni cuomogul său rus, Serghei Lavrov.

Vizita acestuia are loc după atacul american asupra baze aeriene siriene al-Shaayrat, în noaptea de 6 spre 7 aprilie, ordonate ca represalii faţă de un atac chimic imputat regimului de la Damass, soldat cu 87 de morţi, cu două zile mai înainte, la Khan Sheikhoun, în nord-vestul Siriei.

Rusia, care dezminte responsabilitatea Damascului în presupusul atac chimic, a denunţat atacul american drept o ”agresiune împotriva unui stat suveran”. Ea îndeamnă la o anchetă internaţională ”obiectivă şi imparţială” cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheikhoun. Sursa: libertatea.ro

Mergi la SUS