Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România lucrului prost făcut. Opt kilometri de gard viu în valoare de 144.000 de euro au dispărut fără urmă

in ExtraNews de

Curtea de Conturi spune că arbuştii Primăriei că nu se regăsesc în teren,  existând suspiciunea că au ajuns la casele de vacanţă ale celor implicaţi. Paradoxal, sunt buni pe plată mii de gălăţeni, deoarece gardul viu a fost dat spre plantare unor asociaţii de proprietari.

Supărare mare la Galaţi după ce 228 de asociaţii de proprietari din oraş au primit somaţii de plată din partea Primăriei, documente prin care li se impută o sumă de 360.000 de lei (circa 80.000 de euro), la care se adaugă penalităţi în valoare de 287.000 de lei (aproximativ 64.000 de euro).

Potrivit somaţiilor de plată, asociaţiile au de achitat sume cuprinse între 120 şi 12.000 de lei fiecare pentru că au primit, în 2013-2015, „material dendrologic” (mai exact gard viu, arbuşti ornamentali şi gazon) pe care s-au obligat să-l planteze pe spaţiul verde din vecinătatea blocurilor. Însă inspectorii Curţii de Conturi spun că nu l-au găsit la faţa locului, deşi în teorie ar fi trebuit să aibă o lungime însumată de peste 8.000 de metri. Mai mult, cei de la Curte spun că materialul în discuţie (sunt peste 120.000 de fire de gard viu şi câteva mii de arbuşti) nici măcar nu ar fi fost plantat.

„Nu s-a urmărit modul de plantare a materialului săditor acordat asociaţiilor de proprietari şi în consecinţă nu a dispus măsuri de recuperare în cazul materialul săditor care s-a consemnat că nu a fost plantat”, scrie în raport. Deşi oficial nu s-a făcut nicio referire concretă la destinaţia reală a gardului viu, inspectorii lasă de înţeles că acesta ar fi fost întrăinat în loc să fie plantat, ceea ce lasă loc la doar două variante: fie a fost vândut, fie a ajuns în curţile şi la vilele de vacanţă ale celor implicaţi în această poveste.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS