Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate. „aceștia ar trebui aduși în țara sub arme dacă situația o impune.”

in Diverse de

România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate. În opinia fostului președinte, aceștia ar trebui aduși în țara sub arme dacă situația o impune.

Acesta uită însă că mulți dintre cei plecați nu au făcut nici armata, după ce obligativitatea stagiului militar a fost abolită.

Iată ce declara în urma cu câțiva ani Traian Băsescu

Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. (…)

E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia.

Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată.Dar regional trebuie creat echilibru militar. (…)

S-a pus problema unei analize a capacității noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania…, a ținut sa mai adauge Traian Băsescu.

Ultimile din

Mergi la SUS