Revoluție in medicina! Medicamente sub formă de coduri comestibile

in Sanatate de

O echipă de cercetători sunt pe cale să revoluționeze medicina, prin utilizarea de coduri comestibile QR. Ele vor împiedica oamenii să ia medicamente greșite.

Când ne gândim la medicamente pe care le putem lua acasă, ne gândim la ele sub forma de pastile, capsule gel sau lichide. Mai multe persoane beneficiază de aceeași cantitate de medicamente, pentru diferitele afecțiuni pe care le au în comun. Acest lucru se datorează modului în care medicamentele sunt produse în masă. Nimic nu este într-adevăr adaptat pentru o anumită persoană.

Producția în masă a medicamentelor nu este în mod inerent rău, dar asta nu înseamnă că toată lumea primește același tratament exact, chiar dacă unii ar putea avea nevoie de mai mult sau mai puțin din el.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Copenhaga consideră că au venit cu o nouă soluție pentru producerea de medicamente cu dozare mai precisă: coduri comestibile QR. Codul QR este un medicament în sine.

Așa cum explică Natalja Genina, profesor asistent la Departamentul de Farmacie și unul dintre cercetătorii studiului, codul permite ca medicamentul să fie adaptat pe un pacient anume. Astfel, doza poate fi suma exactă de medicamentație de care el are nevoie.

Efectuarea unui cod QR scanabil ar putea să reducă șansele ca oamenii să ia medicamente greșite sau să fie înșelați să ia medicamente contrafăcute sau expirate. Aceste situații vor fi mai ușor de evitat odată ce echipa va afla cum să obțină o imprimantă cu jet de cerneală pentru a aplica medicamentul ca un cod QR.

Acestea fiind spuse, materialul comestibil va trebui să fie produs în prealabil pentru a permite producția la cerere. Profesorul Jukka Rantanen, cercetător științific în cadrul studiului, consideră că aceste coduri comestibile se vor schimba mult mai mult decât atât. Sursa: playtech.ro