Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU! Rachetă nord-coreeană pe deasupra Japoniei.

in Extern de

Preşedintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a ordonat marţi armatei sale să facă o demonstraţie de forţă, în ideea de a transmite un avertisment Phenianului că toate capacităţile sale militare vor fi utilizate în cazul în care statul comunist s-ar decide să atace vecinul din Sud, au relatat Yonhap şi DPA, citând un responsabil al preşedinţiei sud-coreene.

Acest ordin a intervenit la câteva ore după ce Phenianul a procedat la un tir cu rachetă balistică cu rază medie de acţiune ce a survolat Japonia scrie capital.ro

Astfel, forţele aeriene ale Coreii de Sud au efectuat un exerciţiu care a implicat lansarea a opt bombe grele multifuncţionale MK 84 de către patru avioane de vânătoare F-15K pe un poligon din Taebaek, în apropiere de frontiera intercoreeană, în provincia Gangwon.

Preşedinţia de la Seul a convocat imediat Consiliul Naţional de Securitate (NSC) de la Seul, reuniunea fiind prezidată de consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Chung Eui-yong, pentru a dezbate eventualele reacţii la provocarea balistică nord-coreeană.

‘NSC a condamnat cu fermitate Coreea de Nord pentru încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU prin lansarea din nou a unei rachete balistice în pofida avertismentelor din partea comunităţii internaţionale’, a subliniat un reprezentant al preşedinţiei pentru Yonhap.

Ulterior, consilierul preşedintelui sud-coreean Chung Eui-yong a avut o convorbire telefonică cu H.R. McMaster, consilierul pentru securitatea naţională al Casei Albe, pentru a discuta măsurile comune ale aliaţilor ca urmare a celei mai recente provocări nord-coreene.

‘McMaster a spus că preşedintele Donald Trump susţine pe deplin politica preşedintelui Moon faţă de Coreea de Nord şi acţiunile guvernului sud-coreean în faţa provocărilor nord-coreene’, a spus Yong.

Mergi la SUS