Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Remedii naturale pentru reducerea simptomelor dermatitei atopice la bebeluși, copii și adulți

in Sanatate de

Dermatita atopica la bebeluși poate fi o problemă serioasă și poate duce la simptome neplăcute precum erupții cutanate, mâncărimi, umflături și inflamații. În timp ce medicamentele pot fi necesare în unele cazuri, există și remedii naturale care pot ajuta la reducerea simptomelor dermatitei atopice la bebeluși. Iată câteva remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea dermatitei atopice la bebeluși:

1. Băi cu ovăz

Derivatul de ovăz poate ajuta la calmarea pielii

Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru dermatita atopica la bebeluși este baia cu ovăz. Înainte de baia bebelușului, puneți o jumătate de cană de ovăz într-un prosop de bucătărie sau într-un șoset și legați-l strâns. Apoi, plasați prosopul sau șosetul în apa călduță pentru baia bebelușului și lăsați-l să se înmoaie timp de 10-15 minute. În timp ce bebelușul se baiează, utilizați prosopul sau șosetul umed pentru a masa ușor pielea lui. Derivatul de ovăz poate ajuta la calmarea pielii și la reducerea inflamației.

2. Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos poate ajuta la hidratarea pielii

Uleiul de nucă de cocos este un alt remediu natural excelent pentru dermatita la bebeluși. Acest ulei conține acizi grași care pot ajuta la hidratarea pielii și la reducerea mâncărimii. Pentru a utiliza uleiul de nucă de cocos, aplicați o cantitate mică pe zona afectată și masați ușor. Asigurați-vă că uleiul este complet absorbit înainte de a îmbrăca bebelușul.

3. Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel poate ajuta la reducerea inflamației și la calmarea pielii

Ceaiul de mușețel este un alt remediu natural care poate ajuta la reducerea simptomelor dermatitei atopice la bebeluși. Acesta conține compuși antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației și la calmarea pielii. Pentru a utiliza ceaiul de mușețel, faceți o infuzie dintr-un pliculeț de ceai și lăsați să se răcească. Apoi, aplicați infuzia pe zona afectată și lăsați să se usuce. Repetați de câteva ori pe zi.

4. Hidratare regulată

Este important să mențineți pielea bebelușului hidratată pentru a reduce simptomele dermatitei atopice

Este important să mențineți pielea bebelușului hidratată pentru a reduce simptomele dermatitei atopice. Utilizați o cremă hidratantă fără parfumuri și fără coloranți, special concepută pentru pielea sensibilă a bebelușului. Aplicați crema în mod regulat, în special după baie sau atunci când pielea bebelușului pare uscată. Acest lucru poate ajuta la menținerea pielii moi și netede, precum și la reducerea mâncărimilor și a erupțiilor cutanate.

5. Evitarea alergenilor

Evitarea alergenilor poate ajuta la prevenirea apariției simptomelor dermatitei atopice

Un alt remediu natural important pentru dermatita atopica la bebeluși este evitarea alergenilor. Bebelușii cu dermatită atopica pot avea reacții alergice la anumiți factori de mediu, cum ar fi praful, mucegaiul, polenul sau produsele de curățare agresive. Încercați să identificați factorii de mediu care declanșează simptomele dermatitei atopice la bebelușul dvs. și încercați să evitați sau să reduceți expunerea la aceștia.

6. Suplimente naturale

Suplimentele naturale pot ajuta la reducerea simptomelor dermatitei atopice la bebeluși

În unele cazuri, suplimentele naturale pot fi utile în tratarea dermatitei atopice la bebeluși. Un astfel de ammolient este BioAtopic Repair, un remediu natural care conține ingrediente precum cătină, semințe de chimen negru, ulei de măsline, ulei de cătină albă, tămâie și ulei din semințe de liliac indian, care pot ajuta la hidratarea pielii și la reducerea inflamației.

BioAtopic Repair poate fi utilizat ca adjuvant la tratamentul convențional, dar întotdeauna sub supravegherea medicului. În concluzie, există multe remedii naturale care pot ajuta la reducerea simptomelor dermatitei atopice la bebeluși.

Ultimile din

Mergi la SUS