PSD ține cu dinții de pensiile speciale. Marcel Ciolacu: „E un drept deja câștigat”

in Politic de

Liderii PNL și USR au anunțat susținerea inițiativei de desființare a pensiilor speciale. Acest lucru dă palpitații pesediștilor, care prin Marcel Ciolacu, au anunțat că vor apela chiar și la CCR pentru a li se face „dreptate”.

După ce a îndepărtat-o din fruntea PSD pe Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu face legea în PSD. Unul dintre principalele subiecte de pe agenda acestuia reprezintă pensiile speciale.

„Din punctul meu de vedere, e neconstituțional să vii cu legi de asumare când există legi în dezbatere parlamentară. Indiferent de orice lege cu care vine guvernul pe asumare în Parlament, acestea vor fi atacate la CCR dacă există în dezbatere în Parlament legi pe aceeași temă”, a declarat luni Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu ar fi trebuit deschisă toată cutia Pandorei

Marcel Ciolacu nu are argumente foarte clare, însă pentru a umple golul, a declarat că este nevoie de o abordare „mai serioasă”.

„În privința pensiilor speciale, tot aud acest discurs în continuare electoral: desființarea tuturor pensiilor speciale, cu excepție. Ori e o desființare la toată lumea, ori există excepții. Trebuie o abordare mai serioasă. PSD a venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresivă a veniturilor, astfel încât evitam să atacăm un drept deja câștigat. Am fi făcut o impozitare corectă, ar fi fost o singură lege și nu ar fi trebuit deschisă toată cutia Pandorei”, a declarat Ciolacu.

„Este aproape incorect să intri și să discuți un drept deja câștigat”, a mai spus Ciolacu, întrebat despre pensiile speciale ale primarilor.