Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Protestatarilor li se INTERZICE să se mai strângă în fața Guvernului! „Guvernul este obiectiv militar”.

in Politic de

Protestatarii din Piata Victoriei anunta, vineri seara, ca Jandarmeria nu le mai permite sub nicio forma sa se mai stranga in fata guvernului. Jandarmii le-au transmis ca „guvernul este obiectiv militar”
„Oficial ne-a fost ingradit atat dreptul la libera exprimare cat si cel la libera circulatie! Acum 10 minute, in timp ce ne aflam in Piata Victoriei, Jandarmeria ne-a informat (Atentie!) ca ne este RESTRICTIONAT (asa s-au pronuntat) accesul atat in Piata Victoriei cat si pe trotuarul din fata Guvernului, pe motiv ca Guvernul este obiectiv militar.

Se pare ca gestul protestatarilor #rezist l-a infuriat atat de tare pe Liviu Dragnea incat a decis ca si Piata Victoriei este TELDRUM si astfel intra in proprietatea domniei sale.

Desi Carmen Dan a recunoscut ca Jandarmeria Romana a savarsit abuz prin aplicarea de sanctiuni exagerate la adresa protestatarilor, Jandarmeria Romana astazi a incalcat drepturile si libertatile constitutionale ale cetatenilor. Statul este capturat! S-a instaurat dictatura!”, se anuntat pe pagina de Facebook „Insistam”.

Tot vineri, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a anuntat ca are confirmare oficiala, din partea ministrului de Interne Carmne Dan, ca multe dintre amenzile primite de protestatari au fost aplicate abuziv de Jandarmerie.

„Am primit raspunsul ministrei de Interne Carmen Dan la intrebarile legate de aplicarea legii adunarilor publice. Si m-am lamurit. Multe dintre amenzile primite de protestari au fost aplicate abuziv de catre Jandarmerie.

Carmen Dan confirma ceea ce legea scrie, dar Jandarmeria se face ca nu intelege, ca pentru a protesta nu ai nevoie de aprobarea Primariei, fiind suficienta doar notificarea. E suficienta dovada inregistrarii declararii adunarii publice. Asa ca motivarea ‘protest neautorizat’ pentru amenzi e ilegala. Legea asta este din secolul trecut si la propriu si la figurat”, informeaza deputatul USR.

Sursa: aktual24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS