Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Promisiuni „că va curge lapte și miere”! Doar pe hârtie: 80% din pensii scad în baza recalculării

in Politic de

Au venit la putere în baza promisiuni „că va curge lapte și miere”, iar salarii și pensii mai mai că vor exploda. Însă, situația după 10 luni este de parte de arată precum cea promisă în plină campanie.

Ultima gafă vine din recalcularea pensiilor. Cei care se așteptau ca, în urma recalculării pensiilor, potrivit legii 192/2015, să primească bani mai mulți pentru anii lucrați în grupa a I a sau grupa a II a de muncă, au luat o mare țeapă. Practic, din datele centralizate la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice, la data de 12.10.2017, reiese că au fost emise 31.637 de decizii de recalculare, în baza legii nr 192/2015, din care, doar 6.462 de decizii au condus la creșterea cuantumului pensiei. Așadar, doar 20,4% la sută din pensiile recalculate au crescut, arată Libertatea.

În schimb, mai tragic, 80% din pensii au scăzut în urma recalculării, dar din fericire pentru aceste persoane legea nu permite micșorarea pensiilor așa că vor primi aceeași bani ca până acum.

Însă, și cei cărora, în urma recalculării, li s-au majorat, cât de cât, pensiile, primesc o grea lovitură: Ei nu vor mai primii banii care li se cuvin și pentru anul 2016, așa cum prevedea, negru pe alb, legea 192/2015, la Art 169, alin 6.

Ultimile din

Mergi la SUS