Prognoza meteo pe zilele următoare. Vin FURTUNILE în mai toată țara

in ExtraNews de

Vremea se va schimba radical de mâine, 14 august 2019. Prognoza meteo pe zilele următoare a fost actualizată de ANM și, potrivit meteorologilor, ploile vor lovi încă de dimineață mai multe zone din țară. Precipitațiile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul și centrul țării, de la ora 09:00 dimineața.

Vin furtunile de mâine în Vest, iar de vineri în rest
Canicula se restrânge de mâine în aproape toată țara, cu excepția Olteniei și Munteniei unde termometrele vor indica în continuare peste 30 de grade în timpul zilei. Pe 14, 15 și 16 august, ploile își vor face apariția în special în Crișana, Banat, vestul Transilvaniei și nord-vestul țării. Precipitațiile vor fi mixte în zonele de deal și de munte, unde sunt așteptate intensificări ale vântului și căderi de grindină.

Temperaturile vor coborî destul de mult începând cu ziua de mâine în vestul României. La Timișoara se vor înregistra, de pildă, 28 de grade Celsius, față de 37 de grade maxima de azi. Și la Oradea, Satu Mare, Baia Mare sau Cluj Napoca sunt așteptate ploi însemnate cantitativ de dimineața și până seara.

Nordul Moldovei va fi lovit de furtuni cu tunete și fulgere
Duminică se mai restrâng ploile în mare parte din țară, iar temperaturile revin la pragul de 30 de grade, după câteva zile cu 26-27 de grade Celsius. În Capitală, temperaturile vor fi ceva mai suportabile abia de joi, când termometrele vor indica doar 26 de grade Celsius. Temperaturile vor fi în creștere din nou de sâmbătă, 16 august, iar duminică revin la cele 30 de grade specifice acestei perioade din an.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în Moldova și Dobrogea mâine, iar de joi norii își fac apariția și în aceste regiuni. Ploile sunt așteptate în special în centrul și nordul Moldovei, unde furtunile vor fi însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină în special în zonele de deal și podiș.