Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Prognoza meteo pe trei zile! Ninsori şi ploi în acest weekend

in ExtraNews de

Vremea se răceşte în acest weekend. Ciclonul Peter va aduce lapoviţă şi ninsori în nordul ţării. Iar în sud şi sud vest, un alt ciclon, botezat Numa, va determina ploi abundente.

Astăzi, vremea se va menţine în general închisa. În jumatatea de sud a ţarii va ploua pe arii extinse, iar local, mai ales în Muntenia şi Dobrogea, cantităţile de apă vor depaşi 10…15 l/mp. În restul teritoriului, ploile vor fi pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, iar la munte, mai ales în zona înaltă, se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în zona montana înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade. Izolat, diminaţa vor fi condiţii de ceaţa. În Capitală, vremea se va menţine închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade.

Duminică, regimul termic va fi apropiat de cel normal al acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade la Miercurea Ciuc și 11 grade la Giurgiu si Constanţa, poate şi 12 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații pe arii extinse în sud-estul țării și local în celelalte regiuni. La munte vor predomina ninsorile, în nord, centru și vest, trecător, vor fi precipitații mixte, iar în rest doar ploi. Vântul va avea intensificări la munte, dar trecător și la cote mai reduse și pe treptele mai joase de relief, îndeosebi din sud-vestul și sud-estul teritoriului. În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Dimineaţa, 6-8 grade şi la amiază, 9-10 grade.

Luni, în vestul, centrul și nordul țării, vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații mixte, iar în zonele de munte va ninge. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va avea intensificări pe creste. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade, astfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei și 9 grade frecvent în sudul şi sud-estul ţării, izolat şi 10 grade. În Bucureşti, vremea va fi normală din punct de vedere termic. 3…5 grade dimineaţa şi 9…10 grade la amiază. Cerul va avea unele înnorări în timpul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

Sursa: realitatea.net

Ultimile din

Mergi la SUS