Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Profesorii terorizați de noua generație de elevi, cer pensii speciale

in ExtraNews de

Sistemul de învăţământ se confruntă cu o situaţie fără precedent: profesorii vor să iasă la pensie mai devreme din cauza noii generaţii de elevi, spun ei, care îi consumă enorm. Epuizate şi obosite psihic, cadrele didactice cred că 3 sferturi dintre şcolari au probleme de comportament şi cer, printr-o petiţie online, reducerea cu 8 ani a timpului petrecut la catedră şi pensii speciale.

Imaginile absolut socante au fost filmate recent intr-un liceu din Brasov , unde o profesoara este batjocorita in fata intregii clase, de catre o eleva.

Este parca incoltita si complet neputincioasa in fata reactiilor deplasate ale tinerei.
Prin contrast cu atitudinea ei, alti profesori ajung sa clacheze vizibil si sa aiba reactii nejustificate, cand se confruntă cu atitudini nepotrivite ale unor elevi.

Astfel de cazuri întâlnim tot mai des in institutiile scolare, unde profesorii fac fata cu greu uzurii psihice acumulate dupa atatia ani la catedra.

Sunt foarte multi invatatori si profesori care in jurul varstei de 50 de ani + considera ca este suficient, ca nu mai au rabdarea necesara , ca nu mai au randamnetul pe care=-l aveau odinioara. Aceasta uzura bineintele ca se interpune in performanta profesionala
La 62 de ani, Lidia Coroian inca preda limba romana cu aceeasi energie ca cea din prima zi. Recunoaste, insa, ca resimte oboseala psihica.

Sunt de acord cu ea peste 25 de mii de profesori din intreaga tara, care au semnat in ultimele 72 de ore o petitie online pentru micsorarea varstei de pensionare a cadrelor didactice la 55 de ani pentru femei si 57 pentru barbati. Faţă de actuala varsta legala de pensionare , diferenta este de 8 ani.

Nu mi se pare rational ce cer ei, mai ales ca putina lume stie ca profesorii au 18 ore de predare pe saptamana, mai putin de jumatate din ce muncesc ceilalti salariati

O treime dintre profesorii care activeaza acum in sistem sunt trecuti de 60 de ani. Nevoia materiala ii obliga sa ramana on continuare la catedra iar o pensionare timpurie, in opinia lor, ar trebui sa vina la pachet si cu o pensie speciala.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS