Prin teava asta ajunge apa la tine acasa

in Diverse de

Apa asta potabila, care ajunge in stomacul tau dupa ce speli un fruct, o furculita, o atentie, merita o reclama. Asa ar fi textul ei:

Izvorata din inima muntilor Carpati, transportata printr-o conducta in care poti gasi peste 50 de straturi de rugina din ani diferiti si peste 5000 de specii de microorganisme despre care se credea ca au disparut acum zeci de ani.
Ajunsa intr-o statie de filtrare ultramoderna, de la Glina, unde tehnica moderna se impleteste cu istoria, rezervoarele din 2019 coexistand armonios cu cele din 1946.

Transportata iar printr-un sistem modern de conducte, in care nu traiesc animale mici si medii, pentru ca sunt imediat ucise de microbi.

Ajunge la tine in pahar o apa proaspata ca o adiere de vant, ca o gura de aer proaspat, o apa pura ca benzina dintr-o canistra ruginita, o apa cu gust impecabil de fier.

Apa potabila din conductele patriei, acum vine la tine acasa! Cu o simpla actionare a robinetului, paharul tau transparent se poate umple de pilitura de fier veche de 15 ani.

Deschide robinetul acum, asaza-te cu familia ta la masa in jurul unei sticle de apa curata, proaspata, ca o mireasma de primavara! Primavara din ‘86, dupa Cernobil.

Umple paharul acum! Apoi arunca-l pe geam si uita-te la Firea cum bea apa Vittel.