Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Prima pereche mamă-fiică din istorie la cârma aceluiași avion

in Diverse de

Wendy Rexon și fiica sa, copilotul Kelly Rexon, sunt prima pereche mamă-fiică din istorie care au pilotat împreună un avion

Aviația – ca o mare parte din industria turistică – rămâne un spațiu dominat de bărbați. Chiar și în 2019, piloții de sex feminin reprezintă doar 4,4 % dintre piloții comerciali din SUA și Marea Britanie, potrivit CAPA Centre for Aviation. Recent, istoria aviației s-a rescris când pasagerul Dr. John Watrel a aflat că duo-ul care pilotează zborul său Delta Boeing 757 era de fapt o mamă și o fiică.

Căpitanul Wendy Rexon și fiica sa, copilotul Kelly Rexon, sunt prima pereche de mamă-fiică din istorie care au pilotat împreună un zbor comercial. Zborul este o afacere de familie atunci când vine vorba de familia Rexon. Wendy și cele două fiice ale sale sunt piloți de linie aeriană împreună cu soțul lui Wendy, care este pilot pentru American Airlines.

Deși industria aviației este condusă în mare parte de bărbați, în ultimul deceniu a înregistrat o creștere constantă (deși lentă) a femeilor care au devenit piloți. Numărul femeilor care dețin certificat de pilot în cadrul Federația Aviației Federale (FAA) s-a dublat în ultimul deceniu.

În decembrie 2017, 42.694 de femei dețin certificate de pilot active – inclusiv piloți comerciali și privați – ceea ce se traduce la 7 % din toți piloții, conform FAA. Și reclamele cu femei pilot au crescut în ultimul deceniu cu un procent de 19%.

Ultimile din

Mergi la SUS