Preotul care nu cere bani la înmormântări, ba mai mult îi asigură din buzunarul lui. S-a împrumutat la bancă pentru cheltuieli bisericești.

in Diverse

Gabriel Radu Ichim, slujește la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Bacău, și într-un lăcaș al surzilor, pe care l-a ridicat din propriul buzunar în proporție de 65%, iar pentru a acoperi restul cheltuielilor a făcut un împrumut la bancă. Apropierea de oamenii cu deficiențe de auz a devenit o prioritate pentru preot în momentul în care fiul său a fost diagnosticat cu aceeași problemă.

Mai mult decât atât, preotul își cheltuie banii pentru a îngropa morții abandonați din morga spitalului din Bacău, aceștia fiind oameni ai străzii pe care nu îi recunoaște nimeni, sau pur și simplu cadavre care rămân în morgă din cauza sărăciei familiilor.
Cu ajutorul Serviciul de Medicină Legală din Bacău, parohul a preluat morții, le-a cumpărat haine, sicrie și toate cele trebuincioase pentru o înmormântare creștinească, totul din „datorie creștinească”, spune el.
Numai anul trecut preotul Gabriel Radu Ichim a îngropat din propriul buzunar, zece persoane, iar în 2016, până astăzi, alți cinci morți.

Loading...