Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Mihai Tudose a comunicat în ședința de Guvern, de miercuri, că în circa o lună, Institutul Cantacuzino o să devină parte a ministerului Apărării

in ExtraNews de

La începutul ședinței de Guvern, de miercuri, adresându-se ministrului Sănătății, Florian Bodog, premierul României a spus:”În circa o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte a ministerului Apărării. Cu specialiștii de acolo ne-am lămurit. Poate o mână militarizată va avea rezultate”.
În luna decembrie 2016, o ordonanță a Guvernului a făcut ca Institutul Național de Cercetare „Cantacuzino” să treacă din subordinea Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare în subordinea Ministerului Sănătății.
În luna mai, ministrul Sănătății dorea la conducerea Institutului un manager adus de la Agenția Națională a Medicamentului, în luna iulie, ministrul Florian Bodog, anuța că va prezenta o propunere de relansare, iar în luna august, ministrul Sănătății anunța că la Institutul Cantacuzino se vor produce vaccinuri în circa 2-3 ani.
Secretarul de stat în ministerul Sănătătii, Cristian Grasu, în august, declarase:”În momentul de față nu s-au stabilit datele exacte pentru începerea producției de vaccinuri. Se ia în calcul, pentru producția de BCG, o durată minimă de cel puțin doi ani, iar în ceea ce privește reluarea producției de vaccin antigripal, acesta va fi ceva mai lungă. Practic, noi, acum, punem bazele planului de relansare acestor producții, cel puțin pe aceste două direcții, urmând ca pe măsură ce înaintăm să venim cu informații mai precise”.
Se pare că nehotărârea cu care s-a acționat pentru relansarea unui institut în care urmează să se rezolve o problemă devenită acută pentru România, lipsa de vaccinuri, l-a făcut pe premierul Tudose să anunțe în ședința de astăzi a Guvernului că Institutul Cantacuzino va fi transferat în cel mult o lună în subordinea Ministerului Apărării și va deveni unitate militară cu o conducere militară.
Întrebat de acest transfer, ministrul Apărării a spus că este o problemă delicată, dar că „în 2-3 săptămâni venim cu un proiect de act normativ, ca să îl transformăm într-o unitate militară, cu conducere militară”.

Ultimile din

Mergi la SUS